Mediji o nama

Tehnologije su vitalne za smanjenje troškova

U budućnosti će, kažu, IKT postati neizostavan sadržaj poljoprivredne proizvodnje. I u Srpskoj već ima nekih pomaka u pogledu primene IKT u ovoj oblasti, zahvaljujući pre svega aktivnostima koji se provode u poslednjih pet godina, ističe viši stručni saradnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Mirko Jokić

PROČITAJ VIŠE

Ni agrara neće biti bez dronova i robota

Budućnosti poljoprivrede nema bez primene IKT, robotike, GIS sistema ili dronova, zbog čega i univerziteti širom Evrope moraju da obrazuju kadrove za rad u takvim uslovima. kroz VIRAL projekat radiće se na jačanju kapaciteta univerziteta koji su deo projekta da obrazuju takve kadrove, te da znanje prenose

PROČITAJ VIŠE

Nove tehnologije uvesti i u oblast poljoprivrede

Ojačati mogućnosti poljoprivrednih fakulteta da koriste, primenjuju i prenose nova saznanja u vezi sa informaciono-komunikacionim tehnologijama u poljoprivredi, glavni je cilj Erasmus plus projekta "Vitalising ICT Relevance in Agriculture Learning "VIRAL"

PROČITAJ VIŠE

Za napredak značajno uvođenje informacionih tehnologija

Projekat je namijenjen jačanju kapaciteta visokoškolskih ustanova. Uvođenje informacionih tehnologija u poljoprivredu je od izuzetnog značaja za napredak. Vjerujem da Srpska može kvalitetno da odgovori izazovima modernog vremena - rekao je Cvetković.

PROČITAJ VIŠE

Nove tehnologije vitalne za smanjenje troškova

U budućnosti će, kažu, IKT postati neizostavan sadržaj poljoprivredne proizvodnje. I u Srpskoj već ima nekih pomaka u pogledu primjene IKT u ovoj oblasti, zahvaljući prije svega aktivnostima koji se provode u posljednjih 5 godina, ističe viši stručni saradnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Mirko Jokić.

PROČITAJ VIŠE

Ni agrara više neće biti bez dronova i robota

Budućnosti poljoprivrede nema bez primjene IKT, robotike, GIS sistema ili dronova, zbog čega i univerziteti u Evropskoj uniji, ali i na prostoru Zapadnog Balkana, moraju da obrazuju kadrove za rad u takvim uslovima.

PROČITAJ VIŠE

Sastanak o informaciono - komunikacionim tehnologijama u poljoprivredi

S obzirom da je posljednjih godina trend da se ICT uvodi u sve sfere društvenog i običnog života, ovo je na neki način bila jedna dobra prilika da pokušamo ovaj segment da uvedemo u poljoprivrednu porizvodnju...

PROČITAJ VIŠE

Za napredak poljoprivrede značajno uvođenje informacionih tehnologija

Profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Miljan Cvetković naglasio je da je današnja konferencija organizovana u okviru "Viral" projekta u čijoj realizaciji učestvuje 17 partnera iz šest zemalja.

PROČITAJ VIŠE

Za napredak poljoprivrede značajno uvođenje informacionih tehnologija

"Informacione tehnologije postaće nezamjenjive u poljoprivrednoj proizvodnji. U Republici Srpskoj imamo značajan napredak u uvođenju ovih tehnologija, a primjer je formiranje osnovne osmatračke mreže koja se sastoji u postavljanju i uvezivanju meteoroloških stanica u jedinstven sistem", rekao je Jokić novinarima.

PROČITAJ VIŠE

Partnerstvo sa privredom strateški cilj

“Nakon više od 100 realizovanih projekata iz oblasti obrazovanja `Tempus` i `Erasmus plus` akumulirali smo dovoljno znanja da možemo koordinisati jedan ovakav projekat”, rekla je Antunovićeva novinarima uoči uvodnog sastanka u okviru Viral projekta u prostorijama Rektorata.

PROČITAJ VIŠE

Antunović: Partnerstvo sa privredom strateški cilj

Jedan od strateških ciljeva Univerziteta u Banjaluci je da bude pouzdan partner privredi, a kroz Viral projekat biće ostvarena ta sprega, rekla je prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju banjalučkog Univerziteta Biljana Antunović.

PROČITAJ VIŠE

Za napredak poljoprivrede značajno uvođenje informacionih tehnologija

Uvođenje informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredu neophodno je radi smanjenja troškova, a u Republici Srpskoj bi u ovoj godini trebalo da bude nabavljen softver za satelitsku analizu u ovoj oblasti, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji o informacionim tehnologijama u agraru.

PROČITAJ VIŠE

VITALISING ICT RELEVANCE IN AGRICULTURAL LEARNING

Modern agriculture is largely based on new technological solutions closely related to the increasing use of information and communication technologies (ICT) and various software solutions, not only for monitoring, but also for managing production processes.

PROČITAJ VIŠE

BANJALUČKI UNIVERZITET NA ČELU PROJEKTA Nove tehnologije uvesti i u poljoprivredu

Ojačati mogućnosti poljoprivrednih fakulteta da koriste, primjenjuju i prenose nova saznanja u vezi sa informaciono-komunikacionim tehnologijama u poljoprivredi, glavni je cilj Erasmus plus projekta

PROČITAJ VIŠE

KONTAKT

Pošaljite nam poruku