05/06/2023

InTsikt 2023: Kako digitalizacija mijenja društvo


Fakultet elektrotehnike i ove godine organizuje tradicionalni simpozijum InTsikt 2023. Simpozij će se održati u Tuzli, na Fakultetu elektrotehnike, 12. i 13. juna 2023. godine. InTsikt je godišnji međunarodni simpozijum, sa dugom tradicijom, na kojem industrija, akademska zajednica i vladine institucije razmjenjuju znanja i iskustva u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. Simpozij tradicionalno organizuju Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Ljubljani i BIT Centar Tuzla.
Centralna tema ovogodišnjeg Simpozija je “How digitalisation changes society”. Više detalja možete pronaći i na web stranici Simpozija: http://www.intsikt.ba.
Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli uspješno sarađuje sa drugim univerzitetima i kompanijama na implementaciji Erasmus+ projekta VIRAL koji je usmjeren na digitalizaciju u poljoprivredi. Danas ova tema postaje ključna i InTsikt 2023 joj posvećuje posebnu pažnju. Posebna sesija posvećena je upravo ovoj temi.