30/03/2023

Novi VIRAL događaj- radionica u Beogradu


U ponedeljak i utorak 03-04. aprila Zapadnobalkanski institut i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu ugostiće predstavnike poljoprivrednih i elektrotehničkih fakulteta i tehnoloških inkubatora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunije (Program rada). Preko 30 učesnika podeliće svoja dosadašnja iskustva u organizovanju studentskih takmičenja u formatu hakatona i o organizaciji regionalnih Smart Agriculture Technology EXPO događaja, sa ciljem da se ovi događaji unaprede u narednom periodu i okupe još veću mrežu učesnika. Prve tri edicije regionalnog EXPO događaja organizovana su u 2021 i 2022. godini.

Tokom boravka u Beogradu, učesnici će posetiti i tehnološku kompaniju Agrodron koja se bavi obezbeđivanjem dronova za poslove u poljoprivredi i AgTech super klaster koji je formiran krajem 2022. godine u okviru projekta Srbija inovira.

Radionica se organizuje u okviru projekta VIRAL koji finansira Evropska unija kroz program Erasmus+ CBHE, a pored zemalja regiona u pojektnom konzorcijumu su i Univerziteti iz Maribora, Bukurešta i Vageningena.