21/04/2022

Održana prezentacija Hakatona Mostar UNMO 2022


Dana 19.4.2022. održana je prezentacija nadolazećeg studentskog takmičenja – hakatona studentima Agromediteranskog fakulteta. Tom prilikom studenti su dobili više informacija o takmičenju, mogućnostima i načinu prijave. Regionalni hackathon ove godine organizira se uz podršku Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora (PREDA), a održat će se od četvrtka, 12.5. do subote, 14.5.2022. godine u njihovim prostorijama.

Ponovo će učesnici kroz 48 sati uz pomoć iskusnih mentora raditi na razvoju softverskih i hardverskih rješenja za izazove poljoprivrednog sektora. Kroz program će imati priliku čuti i različite govornike i uspješne poduzetnike te naučiti nešto više o prezentacijskim vještinama. Timovi će svoja rješenja prezentovati pred stručnom komisijom koja će izabrati one najbolje te ih nagraditi vrijednim nagradama.

Hackathoni su se posljednjih godina pokazali kao izvrstan alat za jačanje vještina studenata, učenje, umrežavanje i druženje, a upravo u ovome leže neke od ključnih razloga zašto se prijaviti. Tim Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru će biti sastavljen od studenata Agromediteranskog fakulteta i Fakulteta informacijskih tehnologija.