20/04/2022

Otvorene prijave za ovogodišnji VIRAL hackathon


Student si fakulteta u Banja Luci, Tuzli, Bijeljini, Mostaru ili Podgorici? Tražiš priliku za učenje i zabavu u isto vrijeme? Pratiš najnovije tehnološke trendove, a primjena informacionih tehnologija u poljoprivredi ti je posebno zanimljiva? Potvrdni odgovori na prethodna pitanja dovoljni su razlozi za prijavu za VIRAL hackathon 2022!

Što te očekuje?

VIRAL hackathon, koji projektni partneri organizuju kroz istoimeni projekt sufinansiran sredstvima Evropske unije (kroz Erasmus + program) održat će se od četvrtka, 12.5. do subote, 14.5.2022. godine. Ovogodišnje izdanje hackathona regionalnog je karaktera, a sa svojim kolegama ćeš se družiti u Prijedoru u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora (PREDA). Tokom 48 sati svi učesnici će imati priliku uz pomoć iskusnih mentora raditi na razvoju mobilne aplikacije koja će riješiti izazov optimizacije klime u proizvodnim objektima – prikupljanje podataka sa senzora, autonomnu regulaciju i upravljanje. Učesnici će moći koristiti dodatnu opremu (Raspberry Pi i Micro Bit uređaje i slično) kako bi unaprijedili svoja rješenja, a program hackathona će uključiti i motivaciona predavanja i radionice. Svoja idejna rješenja timovi će prezentovati pred stručnom komisijom, a najbolji će biti nagrađeni vrijednim nagradama koje su za njih osigurali Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, Uprava Bosne i Hercegovine za zaštitu bilja, Grad Mostar, poduzeća Agrimatco i Virgin Pulse, kao i mnogi drugi prijatelji ovog događaja. Projektni partneri snose troškove prijevoza, smještaja i svih obroka za učesnike.

Kako se prijaviti?

Na VIRAL hackathon mogu se prijaviti timovi sastavljeni od studenata Univerziteta Banja Luka (jedan tim), Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Bijeljina (jedan tim), Univerziteta u Mostaru (jedan tim), Sveučilišta u Mostaru (jedan tim) te Univerziteta Donja Gorica (jedan tim), a koji zadovoljavaju sljedeće kriterije:

  • Svi članovi tima moraju biti studenti;
  • Dva člana tima moraju biti studenti poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  • Dva člana tima moraju biti studenti fakulteta za informacione tehnologije/elektrotehnike;
  • Maksimalan broj članova po timu je 4.

Broj mjesta je ograničen, te zato požuri i počevši od četvrtka 21.04.2022. godine u 00.00h, sa svojim timom prijavi se na linku i postani deo priče VIRAL hackaton 2022. Dobrodošli!