21/04/2022

Studenti Poljoprivrednog fakulteta spremni za Viral hakaton 2022


U prostorijama Poljoprivrednog fakulteta, u utorak 19.04.2022. godine održana je promotivna radionica povodom organizacije studentskog takmičenja – hakatona. Studente je o predstojećem događaju informisao prof.dr Miljan Cvetković. On je kroz prezentaciju upoznao studente sa takmičenjem, njegovim značajem, načinom prijavljivanja, organizacijom i realizacijom. Studentima su prezentovani i promotivni filmovi kreirani tokom preošlogodišnjeg hakatona. Regionalni hakathon ove godine se organizuje uz podršku Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora (PREDA), a realizovaće se u periodu od četvrtka, 12.5. do subote, 14.5.2022. godine u njihovim prostorijama.

Ponovo će učesnici kroz 48 sati uz pomoć iskusnih mentora raditi na razvoju softverskih i hardverskih rješenja za izazove poljoprivrednog sektora. Kroz program će imati priliku čuti i različite govornike i uspješne poduzetnike te naučiti nešto više o prezentacijskim vještinama. Timovi će svoja rješenja prezentovati pred stručnom komisijom koja će izabrati one najbolje te ih nagraditi vrijednim nagradama.

I ove godine hakaton će podržati resorno ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske, kao i mnogobrojne organizacije i institucije, što samom takmičenju daje poseban značaj. Hakatoni su nesumljivo veoma značajan alat u interdisciplinarnom povezivanju i neformalnom obrazovanju mladih agronoma.

Prijave za hakaton se otvaraju u četvrtak u ponoć i trajaće do nedelje do kraja dana. Link za prijavu timova dostupan je na sajtu prjekta.